26.02.2012 12:48

Onko koira kotona ja olympiahenkeä Aulangolla – hiihtolomatekemistä Hämeenlinnan seudullaHiihtolomalla tekemistä löytyy ulkopuuhien lisäksi mm. Hämeenlinnan Historiallisesta museosta, jossa on meneillään hyväntuulinen kuvanäyttely koiran elämästä. Aulangolla voi kirmailla olympiahengessä niin sisätiloissa kuin ulkonakin.

Hämeenlinnan kaupungin historiallisessa museossa viikonloppuna avautunut hauska Onko koira kotona -näyttelyssä on esillä kuvia koirista lähipiireineen: helsinkiläisistä ja hämeenlinnalaisista perheistä, työtovereista ja kadun tai maaseudun kulkijoista.
– Koirien lisäksi niistä näkee menneen ajan tunnelmaa, keittiöitä, saleja, katuja, kävelijöitä ja kulkijoita, sanoo Carita Rantala. Hän on rakentanut Hämeenlinnan näyttelykokonaisuuden Helsingin Virka Gallerian Onko koira kotona? -näyttelyn rungon pohjalle. Näyttelyn valokuvat ovat peräisin Helsingin kaupunginmuseosta, vanhimmat kuvat 1860-luvulta.
Näyttelyssä myös multimediaesitys, jossa pyörii reilun 40 kuvan kuvasarja historiallisen museon kuva-arkiston koirista.
Onko koira kotona? -näyttelyyn voi käydä tutustumassa ja ihastumassa syyskuun alkuun asti.

Hämeenlinnassa paloi olympiatuli 60 vuotta sitten ja olympiahuuma valtaa Aulangon myös hiihtolomalla. Juhlavuoden hiihtolomaohjelmassa on olympiateeman mukaisesti muun muassa vesiolympialaisia uimataitoisille lapsille, jousiammunnan olympialaisia Areenalla, olympiaratsastusta keppihevosilla tai talutusratsastusta sekä opastettuja kierroksia ja tarinatuokioita Aulangon kisakylässä. Katso Aulangon hiihtolomaohjelma tästä.

Hämeen linnan historian polulla kuljetaan ajalla 20.2.–11.3.2012. Historian polulla tutustutaan omatoimisesti Hämeen linnan kiehtovaan ja jännittävään historiaan. Ohjelma sopii kaikenikäisille ja vaatii hiukan kekseliäisyyttä, kiinnostusta historiaan ja seikkailumieltä. Polkua voi edetä joko yksin tai joukolla. Polun kiertäminen kestää niin kauan kuin linnan muurien sisällä haluaa viihtyä, normaalin pääsylipun hinnalla.

Vankilamuseolla seikkailee jälleen lasten talviloman iloksi Vallu Vankilarotta.

Hämenlinnan Latu järjestää lumikenkäretken Kolmen vuoren huiputus, sunnuntaina 26.2. klo 10.00. Retken kesto on 3-4 tuntia. Paikka Katumajärvi, Käikälä. Ilm./tiedustelut puh. 040 734 4894.

Katso muut seudun talvilomamenot www.hame.fi ja Hämeen Sanomien menokatu.