Virtaa Hämeeseen Oy on vaihtanut nimensä Vanaja Capital Oy:ksi. Lataa yhtiön esite.

Pääomasijoitusyhtiö Vanaja Capital Oy rahoittaa Hämeenlinnan työssäkäyntialueella uusia, kasvavia sekä sukupolvenvaihdos- tai omistusjärjestelyvaiheessa olevia yrityksiä.

Pääomasijoitus nopeuttaa yritystoiminnan kasvua ja kehittymistä sekä vahvistaa yrityksen vakavaraisuutta. Vanaja Capital on myös luotettava kumppani liikeidean arviointiin. Meillä on yhteyksiä muihin rahoittajiin ja myönteinen kannanottomme toimii positiivisena signaalina muille rahoittajille.

Vanaja Capital Oy on alueellinen pääomasijoitusyhtiö. Sen tavoitteena on luoda, kehittää ja vahvistaa seudun taloudellista kasvua. Vuonna 2001 toimintansa aloittanut yhtiö on Suomen pääomasijoitusyhdistyksen jäsen.

Pääomasijoitus – osa kokonaisrahoituspakettia

Pienin sijoituksemme on 20 000 euroa – tavallisimmillaan 40 000–500 000 euroa. Rahoitusinstrumentteina toimivat pääoma-, optio-, vaihtovelkakirja- tai muu laina. Vaihtoehtona on myös osakepääomasijoitus tai edellä mainittujen vaihtoehtojen yhdistelmä.

Yritys maksaa lainalle korkoa, joka on kiinteä tai 12 kuukauden euribor-korko lisättynä marginaalilla. Lisäkorkona maksetaan erikseen määriteltävä prosenttiosuus tilintarkastajan vahvistamasta käyttökatteesta. Korkokausi on yrityksen tilikausi.

Pääomasijoituksemme lisäksi muina mahdollisina rahoittajina toimivat pankki, Finnvera, Tekes tai ELY-keskus sekä muut mahdolliset pääomasijoittajat.

Suunnittele, perustele, hae

Alustavan sijoituskäsittelyn perustaksi tarvitaan liiketoimintasuunnitelma. Toimivalta yritykseltä edellytämme lisäksi viralliset tilinpäätökset kolmelta edelliseltä tilikaudelta sekä kuluvan kauden välitilinpäätöstiedot.

Ennen lopullista päätöstä yritys kutsutaan sijoituksesta päättävän hallituksen kokoukseen esittelemään kohteena oleva sijoituskohde. Ajallisesti sijoitusprosessi vie aikaa kahdesta neljään kuukauteen.

Apua yrityksille

Yhtiöiden kehittämisessä auttaa Kehittämiskeskus ja aloittavia yrityksiä aloituskartoituksessa ja liiketoimintasuunnitelman laatimisessa Hämeen Uusyrityskeskus.

Tiedot Suomen pääomasijoitusyhdistyksen jäsenistä löydät osoitteesta www.fvca.fi.