Hämeenlinnan uusi elinkeinoyhtiö on Linnan Kehitys Oy

Linnan Kehitys Oy on toimintatavoiltaan täysin uusi elinkeinoyhtiö, jonka tärkeimpänä tehtävänä on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua. Yhtiö haluaa kasvaa halutuksi ja luotettavaksi kumppaniksi elinkeinosektorilla.
Uutta elinkeinoyhtiötä on rakennettu taustalla pitkään. Strategiset linjaukset ja toimintatavat on lyöty lukkoon, ja Linnan Kehitys Oy on valmis tositoimiin. Myös koko henkilöstö on muuttanut yhteisiin tiloihin Visamäkeen.
– Uusi yhtiö yksinkertaistaa rakenteita ja selkeyttää toimintaa asiakkaisiimme eli yrityksiin päin. Tekemisen päällekkäisyyksistä ja sisäisestä kilpailusta päästään jatkossa eroon. Teemme osittain vanhoja tuttuja asioita, mutta luomme myös aivan uutta toimintaa. Osa tehtävistämme siirtyy muille toimijoille. Haluamme toimia yritysmäisesti ja olla näin asiakkaidemme oloinen ja näköinen yritys, sanoo uuden yhtiön toimitusjohtaja Mervi Käki.

Yhtiön tavoitteena on etsiä ja löytää uusia kasvun mahdollisuuksia kaupungille ja yrityksille. Yhtenä tehtävänä on markkinoida kaupunkia ja lisätä sen houkuttelevuutta yritysten, asujien ja matkailijoiden silmissä.
– Tehtävänämme on rakentaa kaupungin brändiä ja päätuotteemme markkinoinnissa on Hämeenlinna. On loistava juttu, että kaupungin markkinointi ja vetovoimaisuuden lisääminen ovat nyt isossa roolissa uudessa yhtiössä. Tietenkin teemme työtä yhdessä muiden toimijoiden kanssa, mutta kaupungin kanssa solmitun palvelusopimuksen mukaan Linnan Kehitys Oy on vetovastuussa kaupungin markkinoinnista, kertoo Linnan Kehitys Oy:n viestinnästä ja markkinoinnista vastaava Kati Tiitola.

Myös matkailuyrittäjät ovat toivoneet, että elinkeinoyhtiö keskittyisi kaupungin markkinointiin kokonaisuutena. Matkailuyrittäjät myyvät omat tuotteensa ja palvelunsa kaupungin vetovoiman vanavedessä. Matkailu on siis edelleen osa elinkeinoyhtiön toimintaa, mutta laajempana kuvana kuin aiemmin. Hämeen Matkailu Oy:n välitys- ja myyntitoiminnan päätyttyä Hämeenlinnan alueen ryhmäpakettien jälleenmyyjänä toimii Vekka Liikenne Oy.

Yhtiö myös etsii aktiivisesti kaupunkiin kongresseja ja tapahtumia ja myy järjestäjille kaupunkia sekä sen yritysten tarjontaa. Tapahtumapuisto tulee olemaan osa yhtiön toimintaa.
Yhtiö jatkaa sijoittumispalvelujen tarjoamista kaupunkiin asettuville yrityksille. Se myös hakee aktiivisesti uusia yrityksiä asettumaan Hämeenlinnaan.
– Meillä on kaikki mahdollisuudet olla keskeisen sijaintimme vuoksi yritysten sijoittumisessa ylivoimaisia. Palveluprosessin on vain oltava täysin virheetön, Mervi Käki korostaa.

Lisäksi yhtiö tuottaa yrityksille fyysisiä toimintaympäristöjä kehittämällä alueita ja kiinteistöjä sekä tarjoamalla toimitiloja. Yhtiön tehtävänä on myös kehittää kaupungissa toimivien yritysten liiketoimintaa tarjoamalla neuvonta-, koulutus- ja konsultointipalveluita kohdetoimialoille ja -yrityksille. 

Uusi ilme kaupungin kannoilla

Linnan Kehitys Oy:n uusi ilme on sukunäköinen kaupungin kanssa. Logon suunnittelussa on käytetty nuorten osaajien Muotoilutoimisto Siltanen ja Sandbergia, joka on myös Hämeenlinnan kaupungin uusien juhlavuositunnusten takana.
– Tunnuksen pohjana on Hämeenlinnan kaupungin Hämeen kylmänkukka -kehä. Kehä symboloi Hämeenlinnan kaupunkia ja kehään sulautuvat ympyrät erilaisia yrityksiä, asukkaita ja matkailijoita, joille Linnan Kehitys tuottaa hyvinvointia. Pyörre kuvastaa eteenpäin menevää liikettä alati kehittyvässä elinkeinoyhtiössä, kuvailee muotoilja Matti Sandberg Muotoilutoimisto Siltanen ja Sandbergista.

Faktaa

Linnan Kehitys Oy vastaa Hämeenlinnan elinkeinon kehittämisestä. Fuusiossa yhdistyvät Kehittämiskeskus Oy Häme, Hämeen Matkailu Oy, Teknologiakeskus Innopark Oy ja Innopark Programmes Oy sekä Sosiaalikehitys Oy, joka on myyty ulkopuoliselle taholle. Yhtiön omistuksessa olevat kiinteistöt ovat osa Linnan Kehitys Oy:n tytäryhtiötä. Fuusio pyritään toteuttamaan 1.7.2014 mennessä.

Linnan Kehityksen omistaa Hämeenlinnan kaupunki, joka on myös yhtiön suurin asiakas. Yhtiön rahoitus perustuu kaupungin vuotuisesti päättämään perusrahoitukseen sekä hankerahoitukseen ja kiinteistöliiketoiminnan tuottoon.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *