Kompassi opastaa luovan alan toimijaa neuvontapalveluiden viidakossa!

Taide- ja kulttuurialan toimijat tarvitsevat tietoa erilaisista luovan alan tukimuodoista. Tukea ja neuvontaa on saatavilla julkisina ja kolmannen sektorin palveluina, mutta moninaisten palveluiden joukosta on vaikea hahmottaa omaan tarpeeseen sopivat palvelut. Myös alan tukiorganisaatioilla on tarvetta jakaa tietoa palveluistaan ja toisaalta myös syytä tunnistaa muita palveluntarjoajia. Art Hub -hankkeessa tarpeisiin vastattiin kokoamalla hankealueittain tiedot luovan alan tukipalveluista verkkoon. Verkkosivut laajentuivat valtakunnalliseksi yhteistyössä KOKO – Luovien alojen verkoston kanssa.

Tuloksena on Kompassi – Luovien alojen palvelupolku, uusi verkkosivusto, johon on koottu julkiset luovien alojen neuvonta-, tuki- ja kehittämispalvelut.

Kompassi löytyy osoitteesta www.kompassipolku.fi

Kompassi palvelee kaikkia luovan alan ammattilaisia: yrityksiä ja yhdistyksiä, yrittäjiksi aikovia, freelancereita ja taiteilijoita. Samalla se toimii alan kehittäjiä verkottavana tietopankkina tarjoten yhteystietoja muihin valtakunnallisiin ja alueellisiin palveluntarjoajiin.

Kompassi – Luovien alojen palvelupolku avautui virallisesti 30.8.2011 OKM:n seminaarissa Kulttuurin Kaukametsä – Luova talous ja kulttuuri alueiden voimana.

Palvelupolun valtakunnallisesta toteutuksesta vastaavat TEM:n koordinoima KOKO – Luovien alojen verkosto sekä OKM:n Luovien alojen kasvun ja kansainvälistymisen ESR-ohjelmaa toteuttava Art Hub -hanke. Kompassin idea perustuu HUMAK:n Varsinais-Suomen alueelle kehittämään, painettuun Kompassi-katalogiin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *