Milectria menee sinne mihin asiakaskin

Milectria on erikoistunut olemassaolostaan asti puolustusvälineteollisuuteen sekä muuhun vaativaan teollisuuteen. Ehkä juuri siksi yritys on saanut vahvan jalansijan markkinoilla vain kahdeksassa vuodessa. Kilpailijoita on jonkin verran, mutta Milectria on vihkiytynyt tarkimmin omalle alalleen. Asiakkaina ovat muun muassa Patria, Saab Training Systems, Konecranes, Millog, Oricopa, Robonic ja Insta sekä norjalainen Kongsberg, ruotsalainen BAE Systems ja Duro Dakovic Specijalna Vozila Kroatiassa. Yrityksellä on tuotantolaitokset Suomen lisäksi Virossa ja Sloveniassa. Esimerkiksi Patrialle Milectria valmistaa erilaisia ajoneuvojen sähköjärjestelmiä, ja Konecranesille tehdään sähköjä nostinlaitteisiin.

Parolan toimipisteessa työskentelee 75 henkilöä, Virossa 95 ja Sloveniassa 10. Tulevaisuudessa yritystä kiinnostavat myös Euroopan markkinat. Uuteen maahan etabloituminen on aina vuosien prosessi.
– Päämarkkinamme ovat Suomessa, mutta jotta olemme mielenkiintoinen ja uskottava kumppani, on oltava toimintaa myös muissa maissa, sanoo toimitusjohtaja Tomi Kaukonen.

Yritys kuuntelee tarkalla korvalla asiakkaidensa toiveita kansainvälistymisestä. Minne menee asiakas, sinne on myös alihankkijan hyvä mennä. Asiakasreferenssit ovat tärkeitä, silti jokainen potentiaalinen uusi asiakas tekee yritykseen oman auditointinsa ja itsenäiset päätökset yhteistyöstä. Milectria ei tee sarjatuotantoa, vaan jokaisella asiakkaalla on oma erityistarpeensa tuotteita varten.

– Etumme on, että olemme alalla vielä pieni ja joustava toimija, asiakasta kuunnellaan, Kaukonen sanoo.

Yrityksen vahvuutena on laadukas työ. Työketjun jäljitettävyys on kehitetty huippuunsa, jotta mahdolliset virheet saadaan kiinni. Jokainen työvaihe ja tekijä sekä käytetty työkalu- ja raaka-aine- tai komponenttierä pystytään dokumentoinnin avulla yksilöimään. Laadun dokumentointi on viivakoodiperusteista. Tuotteet myös testataan ja yritys noudattaa asiakkaan sertifiointijärjestelmiä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *