Hämeenlinnan seudun tonteissa on vetoa

Hämeenlinnan seudulla on hyvä tonttitilanne ja tonteilla on kysyntää rakentajien keskuudessa.

Maailman suhdanteet eivät näytä vaikuttavan kaupungin tonttikysyntään tällä hetkellä. Etenkin kantakaupungin omakotitontit vetävät hyvin.

– Keväällä ensimmäistä kertaa hakuun tulleiden Sampo 3 -alueen 107 tontista on vapaana enää kuusi tonttia. Näille tonteille hakijat ovat pääsääntöisesti jo asuneet Hirsimäen ja Loimalahden alueilla, kertoo palveluasiantuntija Sirpa Rahikainen Hämeenlinnan kaupungilta. Tämä tietää sitä, että alueella käy myös valmiiden kohteiden kauppa.

– Rengosta tontteja on varattu ja myyty mukavasti. Näille tonteille rakentavat ovat Rengon lisäksi tulleet muun muassa Forssan suunnalta sekä kantakaupungin alueelta.

Uusiakin tontteja on vielä tänä vuonna tulossa tarjolle. Jaettavat uudet tonttierät ilmoitetaan Hämeen Sanomissa sekä kaupungin internetsivuilla.

– Uusia tontteja on syksyn aikana tulossa hakuun Lammin Rannanmaalle sekä Kalvolaan Vanhatielle sekä Elontielle, Rahikainen kertoo.

– Uusin väestönkehitystilasto, ennakkotiedot tammi-heinäkuulta, kertoo myös omalta osaltaan seudun vetovoimaisuudesta nettomuuttojen valossa. Kehitys osoittaa, että myös tänä vuonna ylitetään tavoitteeksi asetettu 500 uuden asukkaan lisäys, toteaa seudun asumisen markkinoinnin parissa työskentelevä seutukoordinaattori Kaarina Suvisuo Kehittämiskeskus Oy Hämeestä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *